Google beoordeling van 4.9 gebaseerd op 78 recensies

WooCommerce voor je webshop

25 januari 2024 by in Blog

Misschien heb je er wel eens aan gedacht om producten online te verkopen. Of het nu gaat om kleding, boeken of elektronica, met een webshop wordt het mogelijk om mensen vanuit het hele land – en misschien wel daarbuiten – te voorzien van je producten. Bij Vanoo Media hebben we hier al jaren ervaring mee. Maar hoe zetten we zoiets op? En hoe zorgen we ervoor dat mensen je webshop daadwerkelijk kunnen vinden om iets te bestellen? Dit blog geeft je antwoord op de vragen die je hebt rond ons gebruik van WooCommerce voor je webshop.

Webshop laten maken

Wat is WooCommerce?

In de basis is WooCommerce een plug-in voor WordPress. WordPress is een gebruiksvriendelijke CMS waarmee mensen eenvoudig een website kunnen ontwikkelen of gebruik kunnen maken van de vele templates die WordPress te bieden heeft. Wanneer we een website met WordPress hebben gemaakt, kunnen we WooCommerce gebruiken om hier artikelen op te verkopen. WooCommerce geeft je webshop de mogelijkheid om producten en/of diensten te tonen, je voorraad te beheren, Google Analytics te koppelen en nog veel meer opties. Omdat WooCommerce naar je eigen wensen aan te passen is, wordt het tegenwoordig door meer dan 30% van alle webshop gebruikt. Dit maakt dat WooCommerce het nummer één e-commerce platform ter wereld is.

Wat is WooCommerce

Wat zijn de voordelen van WooCommerce?

Grote aanpasbaarheid

Eén van de belangrijkste voordelen van WooCommerce is dat het eenvoudig aan te passen is. Dit geeft onze websiteontwerpers de mogelijkheid om een website te maken die helemaal past bij de wensen van de klant. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het implementeren van de huisstijl over de gehele website. Zo werken we bij Vanoo Media nauw samen met de klant, zodat we aan het einde van de rit beiden tevreden zijn met de ontworpen website.

Alle soorten producten kunnen aanbieden

Door de grote aanpasbaarheid is WooCommerce ontzettend divers en voor alle mogelijke producten te gebruiken. Simpele producten zoals een oplader kunnen uiteraard verkocht worden, maar ook producten met variaties, zoals kledingstukken, kunnen verkocht worden via WooCommerce. Zo kun je bijvoorbeeld bezoekers de mogelijkheid geven om een kledingstuk met een andere kleur of in een andere maat te kiezen zonder dat ze hiervoor naar een nieuwe productpagina hoeven. Is het ene kledingstuk duurder dan het andere? Met WooCommerce kunnen we eenvoudig alle items en variaties een andere prijs geven als je dat zou willen. Naast de verschillende variaties is het mogelijk om diensten, abonnementen of customisation van producten te verkopen. Dus mocht je het bedrukken van kledingstukken willen aanbieden, dan geeft WooCommerce de bezoekers van je webshop de mogelijkheid om aan te geven wat ze op de kleding gedrukt willen hebben.

Overzichtelijke rapporten bieden

WooCommerce geeft je in een handig overzicht alle data die je nodig zou kunnen hebben over de verkoop van je producten. Hierdoor hoef je niet zelf meer aan de haal met onhandige spreadsheets, maar kun je eenvoudig zien welke producten het populairst zijn, wat de omzet was in een door jou aangegeven periode, en nog veel meer handige inzichten.

Goede vindbaarheid van je webshop

WordPress scoort op zichzelf al hoog op SEO (Search Engine Optimalisation). Dit houdt in dat je website hoog bij de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google zal komen te staan waardoor meer mensen je site zullen bezoeken. Doordat we WooCommerce voor je webshop gebruiken, zul je sneller een goede SEO-score behalen met je webshop. Daarnaast weten onze specialisten precies wat er nodig is om je website zo goed mogelijk vindbaar te maken, zodat je zoveel mogelijk bezoekers naar je website zal lokken. Bekijk eens één van onze projecten waarin we altijd bezig zijn om de vindbaarheid van de website te verbeteren.

Wat zijn de voordelen van WooCommerce

Hoe gebruik je WooCommerce het beste in je webshop?

Zoals al eerder benoemd, is WooCommerce een handige plug-in voor WordPress die eenvoudig aan te passen is aan de stijl van je bedrijf. Daarom gaan we altijd eerst met je in gesprek over de details van de webshop en stijl daarvan. Je geeft je wensen door en wij kunnen daar aanvullingen op doen of adviseren om iets aan de webshop te veranderen. Gedurende het gesprek vormen onze websiteontwikkelaars al een beeld van hoe de website er uit zal komen te zien en bespreken dat ook met je. Zodra we samen akkoord zijn, gaan we voor je aan de slag om de website te realiseren die je voor ogen hebt. Hier speelt WooCommerce een uiterst belangrijke rol.

Zo zorgen we er met WooCommerce voor dat je alle inzichten krijgt die je eventueel nodig zou kunnen hebben voor je bedrijf. Daarnaast biedt de integratie van WooCommerce in je webshop de mogelijkheid om alle soorten producten of diensten aan te bieden die je voor ogen hebt. Onze professionals zorgen ervoor dat alles goed geïmplementeerd zal worden. We staan bovendien altijd klaar om eventuele problemen die kunnen ontstaan in de webshop snel te verhelpen, zodat je geen omzet misloopt. Goede service staat bij ons hoog in het vaandel.

Wat zijn de nadelen van WooCommerce?

De gratis beschikbaarheid is één van de grootste voordelen van WooCommerce. Toch kunnen er kosten komen kijken bij het gebruik van WooCommerce. Zo zijn uitbereidingen of plug-ins die extra functionaliteiten bieden niet gratis en zijn sommige handige functies alleen te realiseren door middel van betaalde extensies. Om je webshop zo veilig mogelijk en goed werkend te houden, worden regelmatig software updates uitgevoerd. Zo ben je verzekerd van een goed werkende webshop waar men z’n bestellingen kan blijven doen. Deze updates worden door onze professionals uitgevoerd en vallen binnen het service- en onderhoudsabonnement van Vanoo Media.

Omdat WooCommerce een WordPress plug-in is, kan het niet gebruikt worden in combinatie met andere CMS systemen. Hierdoor blijven gebruikers van WooCommerce verplicht verbonden aan het gebruik van WordPress. Dit maakt dat men minder flexibel is en dus niet snel over zou kunnen stappen op een ander CMS systeem dat misschien goedkoper is. Gelukkig is WordPress al jaren één van de grootste en beste CMS systemen in de wereld, waardoor we bij Vanoo Media uitsluitend met deze tool werken. Zo hebben we vele klanten al ontzettend blij kunnen maken met een WordPress website.

WooCommerce webshop van Vanoo Media

WooCommerce is een enorm handige plug-in die het creëren van een webshop mogelijk kan maken. Ook al probeert WooCommerce het gebruik zo eenvoudig mogelijk te maken, de ervaring leert dat enige kennis van het programma verreist is om een webshop te ontwikkelen die helemaal bij je bedrijf past. Bij Vanoo Media maken we al jaren gebruik van WooCommerce en WordPress en weten daardoor webshops te maken die helemaal bij de wensen van de klant passen. Naast het creëren van de webshop, zorgen we er ook voor dat je website goed onderhouden wordt en makkelijk te vinden is via Google. Ben je geïnteresseerd en wil je informeren naar de mogelijkheden, of meteen een webshop laten maken? Neem dan contact op via ons contactformulier of pleeg direct een belletje naar 0184 – 722084. Hopelijk spreken we elkaar snel!

Vanoo kantoor

Bent u opzoek naar de juiste partij voor uw website?

Wij nodigen je uit om vrijblijvend contact op te nemen voor meer informatie of om samen aan een nieuw project te beginnen. Laat ons jouw plannen realiseren!

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacyvoorwaarden. (*)